Salı

Damak Tadından Vazgeçmeden Zayıf Kalmanın Tüyoları

Yemeklerle ilgili yapılacak küçük değişikliklerle daha az kalori almak mümkün...

Dünya nüfusu giderek şişmanlıyor...

Öyle ki obezite artık salgın olarak kabul ediliyor..

Toplumun büyük bir kesimi özellikle de kadınlar zayıf kalmak için pek çok yol deniyor...

Restorantlar da bu durumun farkına varmış olacaklar ki yemekleri daha az kalori ile müşterisine sunuyor ve genelde zeytinyağlı yemekleri tercih ediyorlar. Yemekler arasında: Zeytinyağlı yaprak sarması, harşlanmış sebzeler, yoğutlu patlıcan yani hepsi az yağlı ve sağlıklı...

Aslında evde yemek pişirirken bazı ufak değişikliklerle kalorileri azaltmak mümkün.

İşte damak tadından vazgeçmeden zayıf kalmanın tüyoları...
* Öncelikle kızartma tencelerinizden kurtulun,
* Salatanıza yağ koyduğunuz şişenin ucuna küçük damlalıklar koyun,
* Düdüklü tencerenizi ve fırını yemek pişirmede daha sık kulllanın.
* Normalde 600 kalori olan "karnıyarık" yemeğini, patlıcanları kızartarak değil çok az yağlı suda haşladıktan sonra içini doldurduktan sonra fırınlayarak 150 kaloriye düşürebilirisiniz.

Pirinçunu Yerine Kırık Pirinç ve Tatlandırıcı Kullanın
Örneğin sütlacın da daha az kalorili olması için pirinçunu yerine kırık pirinç ile pişirebilir, tatlandırıcı kullanabilirsiniz.

Ayrıca uzmanlar düdüklü tencerenin ve fırının yemek pişirmede daha sık kulllanılması gerektiği konusunda da hemfikir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder